Följ med till ett spännande område som erbjuder det bästa inom Frankrikes traditionella mat- och vinkultur.
Centrum för våra upptäcktsfärder är den pittoreska staden Albi, vackert belägen vid floden Tarn som ringlar sig genom det urgamla vindistriktet Gaillac.

Framme i Albi tar vi in på ett hotell med god kvalitet, vilket blir vår bas under vistelsen. Vi lär känna regionen vid gemensamma måltider och vinprovningar samt genom besök på olika vingårdar och hos sprit- och likörtillverkare.

Väl på plats träffar vi Richard, som bor i Albi sedan många år.
Han ger oss en personlig introduktion till gastronomin och vinerna i området.

Vinodlingarna runt Albi tillhör Frankrikes äldsta. Redan under romartiden producerades vin i området och många av de gamla druvsorterna odlas än idag.
Gastronomin i området har utvecklats i samspel med de smakrika vinerna och baseras genomgående på förstklassiga lokala råvaror.

Staden Albi domineras av den mycket speciella, gotiska katedralen, Sainte Cécile, från 1200-talet, som anses vara världens största tegelbyggnad. Staden är också födelseort för den kände Moulin Rouge-konstnären Henri de Toulouse-Lautrec, vars liv och verk visas på ett museum beläget
vid katedralen.

Vår gode vän Richard Hult och hans fru Patricia driver sedan femton år tillbaka den välrenommerade krogen L'EPICURIEN, som ligger centralt belägen i Albi.Richard är en av våra lokala kontakter och har en gedigen och passionerad kunskap om mat och vin.

Han har ett unikt sätt att förklara och guida oss genom gastronomin. Han är också väl förtrogen med regionen och bjuder gärna med oss till sina vänner på deras vingårdar och destillerier.

Om aftonen brukar vi oftast samlas på den utmärkta krogen L'EPICURIEN för en inledande drink och sedan en gemensam måltid. Där presenterar »le Patron«, Richard rätterna och de ackompanjerande vinerna. Vanligtvis så kryddar han sin framställning med små anekdoter om den lokala mat- och dryckeskulturen.

Luncher intas vanligen på någon liten krog eller som picnic i anslutning till vingårdar. Möjligheter finns för inköp av lokala produkter, bl a på bymarknader och hos producenter.

Det gastronomiska äventyret brukar tidsmässigt sträcka sig mellan torsdag och söndag. Vi flyger torsdag morgon till den internationella flygplatsen i Toulouse, där bilar väntar för transport till Albi och inkvartering på ett litet mysigt och välskött hotell i centrum.

Gastronomi-äventyret kan lämpligen kombineras med:
• Konferens
• Jubileumsfirande
• Kick off
• Kulturupplevelser
• Teambuilding
• Golf